Tester

Spesialpol Burgund februar 2018

Dette er noe av spesialpolets tilbud fra Burgund og 2015 - men de koster flesk

Dette er noe av spesialpolets tilbud fra Burgund og 2015 - men de koster flesk

Er du klar til å punge ut, er du med 2015 i alle fall sikret mye god og innimellom litt vel søt frukt for pengene. Dette er viner som vil vekke begeistring.
Aase E. Jacobsen
29 Januar 2018 - 14:34

Synes du pinot noir fra Burgund kan være litt vel kantete, smågrønn og jordlig, da kan du glede deg til 2015, for her er det ingen slike bekymringer. Over hele fjøla lages det gode viner, og de beste produsentene boltrer seg selvsagt i slike årganger, men det betyr også at prisene skrus opp.

Her kan lese om hvorfor det er slike ville pristilstander i Burgund

Så om du jakter etter budsjettburgundere, er ikke spesialpolslippet stedet å lete, selv om en og annen vin byr på mer for pengene enn andre. 

Her ser du hva som er tilgjengelig av rød burgundere i bestillingsutvalget

Du må likevel over 500 kroner for å få noe som ligner på et godt kjøp, nemlig Manuel Olivier Vosne Romanée 2015 og Canneyt Gevrey-Chambertin 2015. 

Manuel Olivier Morey Saint Denis 2015Tollot-Beaut Bourgogne 2015 og Jadot Cote de Nuits-Villages Vaucrains 2015 er noen få unntak under 500 kroner. 

Blant de hvite er J. Carillon Puligny Montrachet 2015 imponerende god til bare å være en kommunevin, altså ikke fra en klassifisert vinmark. Det samme kan sies om Buisson-Charles Meursault Vieilles Vignes 2015.

Men om du ikke er villig til å gå over femhundrelappen, er det heller ikke her så mye å velge mellom. 

Her ser du hva som er tilgjengelig av hvit burgundere i bestillingsutvalget

 

På de neste sidene finner du vinene listet etter poeng

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her